Inspiratie van vogels

Ja, ik heb iets met vogels. Ze inspireren mij in verschillende opzichten. Een onverwachte ontmoeting met een bijzondere vogel maakt mijn dag goed. Dat geldt ook als ik een goed gesprek heb gehad met iemand, waarbij ik het gevoel heb dat ik hem of haar heb ontmoet.
Vogels zijn soms ook metafoor voor mij. Als ik soms zie hoe mensen hun werk doen op plichtsgevoel moet ik denken aan grote trekvogels als ooievaars of kraanvogels. Deze vogels zoeken opstijgende lucht, ook wel thermiek genoemd,  die hen als het ware naar de juiste hoogte brengt. Zo kost het vliegen hen beduidend minder kracht. Als je geen plezier meer hebt in je werk, of als je niet op de juiste stoel zit, kun je je werk soms nog lang volhouden, op plichtsbesef of loyaliteit. Of je blijft doorgaan omdat je het gevoel hebt dat er geen alternatief is. Geen wonder dat je dan ‘s avonds doodmoe thuiskomt. Je ervaart geen thermiek. Alles kost je energie. Niets lijkt vanzelf te gaan. Maar als mens heb je de mogelijkheid om na te denken over je toekomst, over je werk. En wie dat doet ontdekt meestal dat het ook anders kan. Soms door anders tegen je werk aan te kijken, soms door zelf te veranderen en soms door een andere baan te zoeken. Wij helpen u graag bij uw zoektocht naar een nieuwe toekomst.
trekvogels
roofvogel
Wie op roofvogels let, ziet dat ze soms hoog boven het land zweven op zoek naar prooi. Ook wij, mensen, hebben er af en toe behoefte aan om even hoog boven de materie te zweven. Dat geeft overzicht. Met andere woorden: soms moet je even afstand nemen van je werk of van het probleem in je hoofd dat je maar niet kunt oplossen. Sparring is een goede methode om snel helderheid te krijgen in het vraagstuk waar je mee worstelt. Daarna ben je beter in staat om het gesprek aan te gaan met je bestuur, je medewerkers, je medezeggenschapsraad. Doen.

Wilt u met mij in contact komen?

Scroll naar boven